Sanders Parket Logo
Sanders Parket

Ambachtelijk Parket

Een parketvloer wordt gekenmerkt door haar sfeervolle, natuurlijke uitstraling en door de ruime keuze uit verschillende houtsoorten en legpatronen. De keuze voor een parketvloer is een persoonlijke smaak, of deze nu modern is of klassiek.Bona vakmanEn door haar praktische eigenschappen als gebruiksgemak, warme en luxe uitstraling en de lange levensduur is het niet verwonderlijk dat een parketvloer in veel woningen, maar ook bijvoorbeeld kantoren en openbare instellingen terug te vinden is. De kunst van het leggen van een parketvloer is tot op de dag van vandaag ambachtelijk handwerk gebleven en wordt slechts beheerst door ervaren parketteurs. Nadat een ondervloer van vezelplaat als basis voor de parketvloer is aangebracht, wordt de gehele houten vloer deel voor deel in het juiste patroon op de basisvloer gelijmd en met behulp van minuscule spijkertjes vastgezet. Hierna wordt de vloer geschuurd, eventuele kleine gaatjes worden met een speciaal voegmiddel gestopt en uiteindelijk wordt de gehele vloer naar keuze gelakt of in de olie gezet. Hierna is de vloer voor lange tijd beschermd.

Tapis Parket

Tapis betekent in het Frans “tapijt” en de bron van oorsprong moet dan ook worden gezocht in de Franse kasteelbouw. Tapis parket of stroken parket is een motief dat in vele huiskamers word toegepast. De stroken worden meestal met de licht inval neergelegd in het zogenaamde wild verband. Stroken parket is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, diktes (6,3 en 9,3 mm) en legpatronen. Omdat hout een natuur product is, betekent dat zelfs uit de zelfde boom twee delen niet dezelfde kleur en structuur zullen hebben. De uitstraling van de vloer wordt behalve door de houtsoort (kleur) ook in belangrijke mate bepaald door de keuze van het legpatroon en niet in de laatste plaats door de structuur (zaagwijze) van het hout.

Luchtvochtigheid heeft een sterke invloed op de parketvloer, als het droogproces niet vakkundig is verlopen kan deze voor vele problemen zorgen. Hout moet namelijk vakkundig gedroogd worden ( en niet uitgedroogd). En zo kan een voordelige aanbieding wel eens erg onvoordelig zijn en dit is dus absoluut niet nodig. Een tapisvloer heeft een grote variatie legpatronen, zoals stroken rechttoe rechtaan, een visgraat, Hongaarse punt of een blokpatroon alles is mogelijk. Tapisvloer is een vloer die met de jaren steeds mooier, doorleefder en warmer word en altijd weer opnieuw behandeld kan worden.

Bourgogne Parket

Bourgogne is een stoere “natuurvloer”die de sfeer van landhuizen oproept. Een vloer die niet alleen in de lengte van de planken verschilt maar ook in breedte kan verschillen. Er kan ook gekozen worden voor een vaste breedte van de plank tot wel 18 cm breed. Kenmerkend voor dit soort vloeren is de rustieke karaktervolle uitstraling, veroorzaakt door de levendige structuur van het hout. Favoriete houtsoorten voor dit soort parket zijn eiken, essen, maple, afzelia en merbau Bourgogne parket is verkrijgbaar in ± 9 mm dik. Bovendien kunt u kiezen voor een bourgogne met of zonder vellingkant. Dit is een schuin geslepen rand, aan beide zijde van de delen. De mooi afgeschuinde kant geeft de vloer een wat speelser karakter. Zonder vellingkant is de vloer wat rustiger.

Bourgogne Verouderd Parket

Bourgogne verouderd heeft de uitstraling van een vloer die al eeuwenlang in een kasteel of landhuis heeft gelegen. Een verouderde vloer kan tegen een stootje, daar zorgen de onregelmatigheden in het oud hout juist voor meer karakter. Oud hout is zeldzaam en zeer gewild. Dat maakt het natuurlijk ook erg schaars. Gelukkig is er een manier om het natuurlijke verouderingsproces van hout te versnellen. Om het hout wel 100 jaar oud te laten lijken word een mechanische procedure toegepast. Zo wordt er op elk vloerdeel stuk voor stuk vloerdeukjes en andere lichte beschadigingen aangebracht. Dat resulteert in nieuw hout met perfecte vorm dat in uitzicht, karakter en sfeer op geen enkele manier moet onderdoen voor hout dat door de tijd is getekend. Het roken van de vloerdelen is één van de technieken die word gebruikt om de vloer er nog bijzonderder te laten uitzien. Afwerking met hardwax-olie biedt de vloer extra bescherming tegen water en ander vuil. Een bijkomend voordeel is dat de vloer plaatselijk bijgewerkt kan worden.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag:12:00 - 18:00 uur
Woensdag:op afspraak
Zaterdag:12:00 - 17:00 uur
Bezoek onze showroom ook op afspraak

U kan ons bereiken via                                                        Email: info@sandersparket.com                                Whatsapp: 06-51646218